Prehransko svetovanje


Nudimo vam sestavo jedilnikov in svetovanje na sledečih področjih:

  • zdrava prehrana,
  • shujševalne diete,
  • prehrana športnikov (jedilniki za povečanje mišične mase, znižanje deleža maščobe…),
  • smotrna uporaba prehranskih dodatkov.

Cenik
Naše reference

Zdrava prehrana

Namenjena je vsem ljudem različnih starostnih skupin, ki želijo živeti zdravo življenje. V modernem in hitrem svetu se je težko prehranjevati zdravo in uravnoteženo. S predpisanim prehranskim načrtom se prilagajamo vašemu načinu življenja, vanj pa vključimo priporočila zdrave prehrane, ki nam omogoča ohranjati zdravo in vitalno telo.

Shujševalne diete

Namenjene so ljudem s povečano telesno težo, ki želijo spremembo svojega življenjskega stila. Hujšanje načrtujemo po načelih zdrave prehrane, priporočilih za izgubljanje telesne teže in tudi ohranjanja nove-nižje teže. Posebno pozornost posvečamo zadostnemu vnosu hranil (vitaminov, mineralov, aminokislinam, dobrim maščobam…), ki so zelo pomembne za zdravo življenje in jih v komercialnih dietah ponavadi ne zaužijemo zadosti. Vrsta diete se izbere glede na posameznika, njegovo težo, zdravstveno stanje ter želeno telesno težo. Najpogosteje uporabljamo jedilnike z nizkim glikemičnim indeksom in redukcijsko dieto.

Prehrana športnikov

Ta prehrana je namenjena športnikom in rekreativcem z različnimi cilji (povečanje mišične mase, pridobitev definicije, oblikovanje telesa, hitrejša regeneracija…). Prehrana športnika ali rekreativca se razlikuje od povprečnega človeka po večjem energijskem vnosu in tudi ciljih, ki jih s tako prehrano želimo doseči. Športniki in rekreativci si želijo zaradi boljše športne predstave ali fizičnega izgleda povečati mišično maso, izgubiti maščobe – pridobiti definicijo, se hitreje regenerirati po velikem naporu… Jedilniki so zasnovani individualno po posameznikovih željah, z upoštevanem pravil zdravega prehranjevanja in zdravstveni omejitvi (npr. preobčutljivosti, alergije na živila).

Prehranski dodatki

Svetovanje o prehranskih dodatkih namenjamo vsem, ki s svojim hitrim življenjskim slogom ne zadostijo potreb po hranilnih snoveh ter tistim, ki uporabljajo dodatke v sklopu treninga za večji napredek. Uporaba prehranskih dodatkov je v zahodnem svetu velika, celo prevelika. Zato vam nudimo svetovanje o uporabi dodatkov (vitaminski napitki, mineralne tablete, beljakovinski praški…) v zdravem in koristnem obsegu, saj mnogi izmed njih povzročajo v prevelikih količinah razne zdravstvene težave. Veliko snovi, ki so v prehranskih dodatkih pa najdemo v zadostni količini v vsakodnevni zdravi prehrani.

Jedilnik sestavimo strokovno, z upoštevanjem želj posameznika (priljubljena hrana; živila, ki jih posameznik ne je poskusimo zamenjati) in možnosti prehranjevanja (priložnost jesti toplo kosilo ali malico; topla večerja) in najpomembnejše: zastavljenim ciljem. Sestavljen jedilnik obsega prehranski načrt za obdobje 14 dni in splošna pojasnila (pomen in načela zdravega prehranjevanja, načrtovanje obrokov tudi po izteku jedilnika).

Jedilnik in prehransko svetovanje lahko tudi podarite, saj so vam na voljo tudi darilni boni!