O meni


Jure Klemenčič
Jure Klemenčič, osebni trener in manualni terapevt
Prof. šp. vzgoje, kondicijski trener, licenciran trener fitnesa s strani FZS, diplomant Akademije za manualno terapijo, maser z opravljeno licenco NPK-ja.

Moja športna pot
S športom in gibanjem sem se pričel ukvarjati že kot otrok. Kot osnovnošolec sem pri Slovanu 8 let treniral in tekmoval v košarki pri čemer smo dosegali številne dobre rezultate. S srednjo šolo pa sem se usmeril v borilne veščine, kjer sem osvajal medalje v tae-kwondoju in kickboxu. Pri slednjem sem kot članski tekmovalec osvojil tudi državno prvenstvo in se kot član Slovenske kickbox reprezentance udeležil svetovnega prvenstva v kickboxu. V teh letih sem bil tudi kategoriziran športnik. Danes še vedno redno treniram v športnem društvu Pelion, kjer sem tudi ustanovitelj in predsednik. V vseh letih treninga sem se srečeval z različnimi poškodbami in saniranjem le-teh pri sebi kot pri kolegih. Tako sem občutil marsikatere bolečine in težave z gibalnim aparatom tudi na sebi. Prav tako imam za sabo vsaj 15 let rednega sistematičnega treninga lastne telesne priprave tako, da sem preizkusil ogromno različnih načinov treninga tudi na sebi ter občutil kaj pomeni obremenitev treninga za telo. Sicer pa skoraj ni športa s katerim se nisem ukvarjal vsaj rekreativno. Tekom študija sem pridobil tudi usposobljenost za učitelja plavanja, učitelja teka na smučeh 2 in učitelja smučanja 1. V zadnjem desetletju pa so mi turna smuka, planinarjenje in avtonomno potapljanje v veliko veselje.

Moja izobrazba in izkušnje pri delu
Za delo na športno-gibalnem področju sem se odločil že v osnovni šoli. Tako sem se leta 2004 vpisal na Fakulteto za šport in uspešno diplomiral leta 2010 ter pridobil naziv profesor športne vzgoje. V tem času sem specializiral smer kondicijsko treniranje ter pridobil leta 2009 naziv kondicijski trener. Prav tako sem opravil tudi izobraževanje s področja fitnesa in pridobil najvišji naziv fitnes trener leta 2010. Z uradnim delom na področju trenerstva sem pričel kot študent FŠ v Fitnes centru Metulj, kjer sem si nabral izkušnje s klasičnim fitnesom kot je oblikovanje telesa in pridobivanje mišične mase. Leta 2011 sem ustanovil športno društvo Pelion, kjer vodim organizacijo in treninge kot predsednik društva še danes. Društvo ima že preko 500 članov od tega cca 80 aktivnih in se redno udeležujejo treningov funkcionalne telesne priprave in kickboxa. Leta 2007 sem pričel delati tudi v Ambrosija centru v sklopu nevrološke ambulante, kjer sem se začel srečevati z vidika kinezioterapije z različnimi zdravstvenimi težavami (bolečine v hrbtu, glavoboli, nevrološke bolezni). V teh letih sem oblikoval tudi sisteme treninga v fitnesu Metulj, v DIC-u, Ambrosiji in ŠRD Pelion. Več let sem delal kot kondicijski trener ND Ilirije v času, ko so napredovali vsako leto v višjo ligo. Poleg tega pa sem skrbel za telesno pripravo različnih individualnih športnikov (golf, tenis, kickbox, basseball…). Z masažo sem pričel leta 2007, ko sem opravil izobraževanje za klasično masažo in pridobil licenco NPK za maserja. Ker sem se v nevrološki ambulanti od leta 2007 srečeval v glavnem z ljudmi z zdravstvenimi težavami sem nato vsako leto opravil dodatna izobraževanja s terapevtskega področja. Tako sem naredil izobraževanja iz terapevtske masaže, masaže globokih tkiv, kraniosakralne terapije, kineziotapinga. Naredil pa sem še tečaja anticelulitne masaže in športne masaže. Leta 2013 sem se vpisal v 1. letnik Akademije za manualno terapijo kot študent 1. generacije tovrstnega študija v Sloveniji. S tem študijem sem pridobil še nujna znanja, ki so potrebna za delo z ljudmi z zdravstvenimi težavami. Leta 2016 sem tako uspešno diplomiral na akademiji za manualno terapijo in s tem pridobil naziv diplomirani manualni terapevt. Znanje trenerstva in gibanja ter znanje masaže in manualne terapije je zagotovo kombinacija znanj, ki je ključnega pomena za celovito in uspešno delo v športu in za delo z različnimi pacienti. Poleg tega v Sloveniji le malokdo združuje oba področja znanja. V obdobju po diplomi sem pisal strokovne članke tudi za revijo ABC zdravja in Vzajemno. V letu 2017 pa sem odprl center funkcionalne telesne priprave (FTP center), kjer se uspešno izpolnjuje moja vizija celostnega pristopa zagotavljanja zdravega in funkcionalnega telesa. Pri tem pa mi pomaga tudi odlična ekipa sodelavcev s področij prehrane, treninga in manualne terapije ter masaže.