Masaža


_DSC4121_lezeca copy
Poleg terapevtske masaže ponujamo:

  • klasična-relaksacijska masaža,
  • anticelulitna masaža,
  • športna masaža,
  • limfna drenaža,
  • kineziotaping.
  • kraniosakralna terapija

Cenik
Naše reference

Klasična-relaksacijska masaža telesa

Namenjena je ljudem, ki potrebujejo sprostitev in odmor od napornega in stresnega ritma življenja. Relaksacijska masaža telesa traja 50 minut, pri čemer se masira celotno telo (roke, noge, hrbet in prsni koš). Uporabljajo se manualne tehnike gladenja, gnetenja in tresenja. Poudarek je na tehnikah gladenja, kjer se uporablja tako blazinice prstov, dlani kot tudi celotne podlahti. Izvajajo se dolgi in počasni gibi Takšna masaža vpliva tako na umirjanje somatskega kot tudi vegetativnega živčevja, vpliva na izboljšanje krvnega in limfnega obtoka ter zmanjšuje mišično napetost. Pozitivno vpliva tudi na delovanje hormonskih žlez in na nego kože.
Anticelulitna masaža

Namenjena je ženskam, ki želijo izboljšati estetski videz kože na predelih pojavljanja celulita. Takšna anticelulitna masaža je delna, navadno traja 30min in zajema le problematične celulitne dele telesa. Pri tem se uporablja ročne tehnike segrevanja in odpiranja limfnih poti. Za ročnimi tehnikami pa s pomočjo ventuz, ki ustvarjajo vakuum, dreniramo predel in lokalno pospešimo cirkulacijo krvi in limfe. Koža na tem delu postane tudi bolj čvrsta in napeta. Za prave rezultate anticelulitne masaže pa je potrebno poskrbeti tudi z ustrezno prehrano (redukcija in korekcija) in zmerno, redno in sistematično telesno aktivnostjo. Zato smo pripravili tudi pakete, ki zajemajo takšen celostni pristop (več info na oblikovanje telesa).

Športna masaža telesa

Namenjena je športnikom in rekreativcem, pri katerih prihaja do večjih fizičnih obremenitev telesa. Pri športni masaži telesa se ponavadi masira predvsem tiste dele telesa, ki so najbolj obremenjeni. Lahko pa se izvede tudi masažo celega telesa. Takšna masaža traja 50 minut. Uporabljajo se tehnike gladenja, gnetenja, tresenja in udarjanja, izvaja pa se tudi določena raztezanja. Poudarek je na tehnikah gnetenja. Masaža je bolj dinamična in pritisk je močnejši. Posledica takšne masaže je pospešena regeneracija, saj v mišico prihaja sveža kri. Namen športne masaže je v glavnem pospeševanje regeneracije po napornih treningih in tako tudi preventiva pred poškodbami in pretreniranostjo.Limfna drenaža

Namenjena je ljudem, ki imajo težave z zatekanjem udov (edemi), pa tudi ljudem, ki želijo odpraviti celulit, izboljšati elastičnost kože in ohranjati mišični tonus. Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema, ki je koristna tako z medicinskega kot kozmetičnega vidika. Prav tako pozitivno učinkuje tudi na splošno regeneracijo organizma, hkrati pa deluje tudi antistresno in protibolečinsko zaradi svoje neinvazivnosti. Manualna limfna drenaža povečuje kroženje in nastajanje limfe po mezgovnem sistemu ter s tem direktno vpliva na cirkulacijo krvi ter ostalih tekočin v telesu. Limfna drenaža traja 30-60min in se izvaja lokalno na problematičnih delih telesa.

Kineziotaping

Namenjen je ljudem po poškodbah in ljudem s kroničnimi bolečinami v sklepih in mišicah. Gre za posebno tehniko lepljenja specialnih trakov, pri čemer s pravilnim pristopom omogočamo samozdravljenje prizadetih mišic. Tako vplivamo na izboljšanje cirkulacije tekočin v mišici, zmanjšamo občutek bolečine, relaksiramo mišico in s tem izboljšamo njeno funkcijo in funkcijo prizadetega sklepa. Kineziotaping se uporablja v glavnem kot podporna tehnika drugim terapevtskim manualnim tehnikam. Je pa tudi ena izmed redkih tehnik, ki se jih lahko uporablja pri različnih akutnih stanjih.Kraniosakralna terapija

Namenjena je ljudem, ki imajo glavobole, vaskularne težave, fibromialgijo, težave pri koncentraciji, stresne težave, kronično utrujenost… Terapija je zelo nežna in omogoča popolno sprostitev telesa. Kot taka je primerna tudi za starejše, bolehne ljudi. Kraniosakralna terapija uporablja tehnike in prijeme na lobanjskih kosteh, hrbtenici in križnici. Z njo poskušamo vplivati na izboljšanje kraniosakralnega ritma (ritem ustvarja možganska tekočina). Kraniosakralna terapija traja 40-60min.